Een lerende organisatie

Welzijn Lelystad heeft oren en ogen in de wijken en weet wat er leeft en nodig is. We zijn een lerende organisatie, we werken samen met anderen en zorgen ervoor dat verschillende organisaties elkaar vinden en versterken. We zijn innovatief, we maken deel uit van landelijke kennisnetwerken waar we kennis halen en brengen. Kennis delen doen we lokaal en landelijk maar sinds enige tijd zelfs internationaal.

Europese samenwerking

Kennis delen en innoveren doen we ook in Europees verband. Welzijn Lelystad maakt gebruikt van het Erasmus EU-programma.

Lees hier meer over het programma of kijk op de website van Erasmus+.

Wat betekent dit in de praktijk:

Samenwerking versterken door over eigen grenzen heen te kijken

“Als welzijnsorganisatie werken we in Lelystad en omgeving intensief samen met allerlei instellingen. Onze professionals en vrijwilligers staan schouder aan schouder om heel verschillende doelgroepen te helpen. Denk dan aan laaggeletterde Nederlanders, vluchtelingen, asielzoekers of mensen met een migratieachtergrond.” Mirjam Bloedjes van Welzijn Lelystad is tevreden over de resultaten. “Die samenwerking werpt zeker vruchten af. Het lukt ons om de socio-economische toestand van kwetsbare burgers te verbeteren. Toch willen we het nog beter doen. Met steun van Erasmusplus nemen we – letterlijk en figuurlijk – een kijkje over onze eigen grenzen. De eerste resultaten zijn heel bemoedigend!”