Kennisbank artikel

Zoek in onze kennisbank

10 tips voor Crowdfunding

Geplaatst op: 9 januari 2020
Organisatie: LelystadDoet
Platform:
  • n.v.t.
Categorie:
  • Overige informatie
Stel u heeft een crowdfundingplatform geactiveerd en wilt uiteraard zo veel mogelijk geld ophalen. Wat moet u dan doen? Hierbij 10 tips voor crowdfunding.

10 tips voor Crowdfunding

1. Blijf communiceren
Eén mailtje of bericht op de website is niet voldoende. Zorg dat je regelmatig (minimaal 2x per week) aandacht vestigt op de campagne.

Dat kan bijvoorbeeld ook een specifiek bericht over een leuke actie van een team of een leuke nieuwe tegenprestatie voor een donatie zijn.

2. Laat iedereen meedoen
Daag alle leden (via de begeleiders) uit om een of meer acties te verzinnen om geld op te halen. Bijvoorbeeld met heitje-voor-een-karweitje of auto’s wassen. Beloon de teams die € 250 of meer opgehaald hebben met een teamfoto op een bord langs het veld: The Wall of Fame.

3. Maak de campagne zichtbaar
Promoot de campagne op zichtbare plekken, zoals de website en deel de campagne met jullie volgers op Facebook, Twitter of andere sociale media. Jullie kunnen ook promotie maken voor de campagne door fysieke posters op te hangen of flyers uit te delen op de club.

4. Doe een vakantiegeldactie!
Het vakantiegeld is net gestort en mensen hebben dus waarschijnlijk wel een paar centen over.

Geef bijvoorbeeld als tegenprestatie bij een donatie van € 50,- een wedstrijdkaart cadeau.

5. Organiseer een wervingsactiviteit
Activiteiten zijn een heel effectieve manier om de leden te laten helpen met het werven van donaties. Een benefietwedstrijd zorgt ervoor dat leden geld gaan vragen aan vrienden en familie. Een loterij is leuk en laagdrempelig en de lotenverkoop kan zowel via het platform als op de club. Het organiseren van een 6x6-toernooi is weer een kans om inschrijfgeld te vragen en toernooisponsors te werven. Kies de activiteit die voor jullie het makkelijkst te organiseren is.

6. Vraag hulp van de sponsors
Als je van plan bent een activiteit rond de campagne te organiseren, schakel dan hulp in van jullie sponsors voor financiële hulp of  hulp bij het organiseren. De sponsors kunnen ook helpen met prijzen voor de loterij en bij het verzinnen en uitdelen van tegenprestaties. Bijvoorbeeld de sportwinkel die een kortingsbon geeft van € 10,- bij een donatie.

7. Zorg voor een goede opbouw
Zorg ervoor dat de kosten voor tegenprestaties mooi oplopen en er voor elk budget een leuke tegenprestatie is. Dit kan donateurs verleiden toch iets meer te doneren om een bepaalde tegenprestatie te ontvangen.

8. Communiceer de voortgang
Communiceer over de voortgang van de campagne. Zorg dat de aangeleverde banner met de tussenstand op de site staat en zet het platform met tussenstand op het scherm in het clubhuis. Maar ook berichten op de website en social media zijn heel effectief.

9. Bedank de donateurs
Bedank de donateurs via een bericht op social media waarin je de donateur ‘tagt’. Hiermee vestig je indirect ook aandacht op de campagne en nodig je uit tot delen. Wil je het met een leuke kwinkslag doen? Gebruik dan de HeelErgGaaf, zie http://www.crowdfundingvoorclubs.nl/site/heelerggaaf

10. Vraag hulp
Schroom niet om hulp of advies te vragen aan Crowdfunding voor Clubs, wij hebben al veel ervaring met soortgelijke campagnes en helpen jullie graag naar succes.

 

www.sponsorvisie.nl, www.crowdfundingvoorclubs.nl, www.obligatieplan.nl).

Deze tips worden u aangeboden door Peter van Baak. Hij  is mede-oprichter van SponsorVisie, AdsToSport en Crowdfunding voor Clubs, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Naast zijn werk als ondernemersadviseur speelde hij jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen. Inmiddels helpt hij met zijn drie concepten meer dan 1000 verenigingen aan nieuwe inkomsten.

Peter verzorgt bovendien talloze presentaties voor de KNVB, de KNWU het Nederlands Handbal Verbond, diverse gemeentes en is een vaste spreker en workshopleider tijdens de NL Penningmeester congressen.

 


Informatie

Website: http://www.sponsorvisie.nl

Filteren

  • Platform
  • Categorieën
Toepassen