LelystadDoet stelt zich voor

Het team van LelystadDoet stelt zich aan u voor:

Willemijn Steenbakkers

Kersvers ben ik vanaf april 2019 betrokken bij het team van LelystadDoet. Ik ben nog nèt niet in Lelystad geboren, maar ik woon -uitgezonderd van een aantal kleine uitstapjes- al mijn hele leven in deze bloeiende stad. Voor LelystadDoet ga ik mij o.a. bezighouden met het relatiebeheer en richt ik mij op de maatschappelijke organisaties in Lelystad. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is, hoe we elkaar kunnen versterken op het gebied van vrijwilligerswerk. Je mag verder kijken dan alleen het matchen van vraag en aanbod. Ik nodig je dan ook graag uit om met mij samen buiten de gebaande paden te denken. Verder ga ik mijn collega Michelle ondersteunen in de organisatie van o.a. het LelystadDoet Event. Niet helemaal een ver-van-mijn-show, want als ondernemer richt ik mij met plezier op het organiseren van creatieve/filmische projecten binnen en buiten Lelystad. Ik ben benieuwd wat LelystadDoet voor jou als organisatie kan betekenen. Laat je het mij weten?

Ludwig Bruins

Mijn naam is Ludwig Bruins en ik ben sinds september 2018 in dienst bij LelystadDoet. Ik woon sinds 2004 samen met mijn vriendin in Lelystad, en samen hebben wij  een zoon en een dochter. Mijn vriendin is geboren en getogen in de Zuidelijke IJsselmeerpolders, en mijn wieg stond in het mooie Twentse land…maar daar hoor je niets meer van (dacht ik).  Voor mij is LelystadDoet een nieuwe wereld, omdat ik altijd werkzaam geweest ben in een meer sales gedreven omgeving. In mijn vrije tijd ben ik zelf ook actief als vrijwiliiger, en het is mooi om te zien hoeveel inwoners van Lelystad op vrijwillige basis zich inzetten voor de medemens. 

Marjo Goslinga

Wie is Marjo! Ik zal mijzelf in een notendop aan jullie voorstellen. Natuur en cultuur zijn voor mij de ideale combi van ontspanning in mijn vrije tijd. Daarin vind ik rust en tegelijkertijd nieuwe energie voor mijn gezin en werk. Ik heb mijn hele leven (ruim 40 jaar) gewerkt in de sector Zorg en Welzijn. En ik moet zeggen dat de jaren omvliegen. In het voorjaar werd ik in het zonnetje gezet door Welzijn omdat ik12 ½ jaar werkzaam ben voor de vrijwilligerscentrale LelystadDoet. LelystadDoet is er voor iedereen en dat wil ik in mijn dagelijks werk bewerkstelligen. Ik vind het boeiend om vanuit klantperspectief te kijken wat mensen nodig hebben om een stap te zetten om (meer) te participeren of zichzelf te ontwikkelen. Ik denk vanuit kansen en neem de ruimte om samen te onderzoeken naar een stap voorwaarts. Ik hoop dat de klant door mijn contact geïnspireerd is en de kans pakt om een nieuwe ervaring aan te gaan. Dat gun ik iedereen! Ook in mijn dorp Wezep ben ik maatschappelijk actief voor bijzondere mensen. Samen hebben wij een mooie ontmoetingsplek ingericht waar iedereen zichzelf mag zijn en met respect naar elkaar. Zo blijf ik dicht bij mijzelf, geïnspireerd voor en door anderen. 

Michelle de Jongh

Sinds 2017 werk ik voor LelystadDoet. Hier doe ik de PR & communicatie specifiek gericht op LelystadDoet en houd ik mij bezig met evenementenorganisatie. Dit zijn de evenementen die wij zelf organiseren, maar ook de evenementen waar we als LelystadDoet aan deelnemen. Het is een enorme leuke uitdaging om LelystadDoet als beeldmerk en begrip binnen Lelystad neer te zetten! Zelf ben ik naast mijn werk ook actief als vrijwilliger: inmiddels alweer heel wat jaren als communicatieadviseur bij Stichting Jazz-i, bekend van het jaarlijkse Seabottom Jazzfestival en Jazz-i Award. Het is erg leuk om met elkaar elk jaar weer een groots festival neer te zetten met een mooi programma waar iedereen van kan genieten!

Doortje Spruit

Mijn naam is Doortje Spruit. Ik werk alweer sinds 2009 bij Welzijn Lelystad  en vanaf 2013 voor het team van het vrijwilligerswerk. Ik vind het erg leuk om met mensen te werken die willen ontdekken of vrijwilligerswerk iets is wat bij ze past. Ieder persoon met wie ik de afgelopen jaren te maken heb gehad is hierin uniek, heeft zijn eigen kwaliteiten, wensen en zijn eigen levensverhaal. Ook merk ik telkens weer welke belangrijke rol vrijwilligerswerk kan spelen in het vergroten van mensen hun horizon en sociale contacten. Ergens bij horen en je nuttig en gewaardeerd voelen is per slot van rekening voor iedereen heel belangrijk. Ik verzorg sinds vier jaar de training Overstag, die mensen helpt om hun eigen koers te bepalen in het vrijwilligerswerk. Ik bewonder de deelnemers van Overstag die er (vaak met een hele hoge drempel) voor kiezen om uit hun comfortzone te komen om een stap in hun ontwikkeling te gaan maken. Niet omdat een ander dat belangrijk vindt, maar omdat ze dat zelf willen! Ook de doelgroep jongeren heeft mijn speciale aandacht: hoe kan het vrijwilligerswerk beter  aansluiten op de doelgroep jongeren en hoe maken we vrijwilligerswerk toekomstbestendig? Geen gemakkelijke klus maar wel erg leuk om mee bezig te zijn. Ik hou er dus van om dingen op te bouwen. Niet alleen in mijn werk maar ook privé komt het begrip bouwen steeds terug: ik ben een fervent klusser en geen uitdaging is te gek. Het is gewoon erg leuk om te zien hoe ideeën kunnen groeien en te genieten van iets wat je met je eigen handen tot stand hebt gebracht