Ondersteuning trajecten

Ondersteuning vrijwilligerswerk

Als je vrijwilligerswerk doet kan het jou en een ander niet alleen mooie ervaringen opleveren, het kan je ook een kans bieden om jezelf te ontwikkelen, je grenzen te verleggen of om nieuwe mensen te leren kennen.

Bij LelystadDoet snappen we dat de stap om vrijwilligerswerk te gaan doen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je het gevoel hebt dat je niet genoeg weet van het vrijwilligerswerk of misschien is het nu nog even een te grote stap om (weer) met iets aan de slag te gaan. Daarom hebben wij een traject ontwikkeld; Overstag.

Overstag

Als je vrijwilligerswerk doet kan dit jou en een ander niet alleen mooie ervaringen opleveren, het kan je ook een kans bieden om jezelf te ontwikkelen, je grenzen te verleggen of om nieuwe mensen te leren kennen.

Bij LelystadDoet snappen we dat de stap om vrijwilligerswerk te gaan doen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat kan komen doordat je het gevoel hebt dat je niet genoeg weet van het vrijwilligerswerk of omdat het een te grote stap is om (weer) met iets aan de slag te gaan. Daarom hebben wij een traject ontwikkeld met de naam Overstag, waarin je op je eigen tempo kan toewerken naar het gaan doen van vrijwilligerswerk.

Met een vrijwilligerscoach werk je aan je eigen plan om de kans op succesvol vrijwilligerswerk zo groot mogelijk te maken.  De coach denkt met je mee en kijkt naar wat goed bij je past. Hij of zij zoekt samen met jou naar wat het vrijwilligerswerk je kan bieden en wat jij te bieden hebt als vrijwilliger.

Mocht je er tijdens Overstag achter komen dat vrijwilligerswerk (nog) niet de manier is om actief bezig te zijn, dan geven we je uiteraard advies over alternatieve mogelijkheden.

Mocht je meer willen weten over Overstag, twijfel dan niet en neem dan contact met ons op (Marjo Goslinga of Doortje Spruit). Dat kan door te bellen (0320-707159), per mail (lelystaddoet@welzijnlelystad.nl) of door op de consultbutton te drukken op onze website!

Het filmpje geeft een goed beeld van Overstag als groepstraining. Om maatwerk te kunnen bieden wordt Overstag tegenwoordig individueel aangeboden .