LelystadLeert

Overstag: vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  • Wanneer: 1 mei tot 1 juli
  • Tijd: 10:00
  • Platform: Zorgvrijwilligers,Taal & educatie,Jongeren,Financiële vrijwilligers,Sport

Heb je er wel eens aan gedacht om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zou je het fijn vinden om persoonlijke ondersteuning te krijgen om te ontdekken hoe je een goede stap kan maken naar vrijwilligerswerk dat bij jou past? Dan is ons Overstagtraject misschien wel wat voor jou!

Overstag: vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Informatie

Wat levert het je op?

In dit traject ga je aan de slag om antwoord te krijgen op drie vragen:

  • is vrijwilligerswerk wat voor mij?
  • welk vrijwilligerswerk past het beste bij mij en mijn persoonlijke situatie?
  • hoe kan ik die stap het beste maken?

Hoe doen we dit?

Samen met andere aspirant-vrijwilligers ga je aan de slag met verschillende facetten die te maken hebben met vrijwilligerswerk: wat betekent het werken als vrijwilliger, waar kun je jouw kwaliteiten het beste inzetten en wat zou je nog kunnen leren in het vrijwilligerswerk? Aan de hand van verschillende opdrachten werk je toe naar een persoonlijk plan dat jou moet helpen om een bewuste keuze te maken voor het gaan doen van vrijwilligerswerk dat niet alleen een ander maar ook jou winst oplevert!

De vrijwilligerscoach

Bij het Overstagtraject kun je ook vragen om ondersteuning door een vrijwilligerscoach. Een vrijwilligerscoach is een vrijwilliger die je helpt om je persoonlijke plan goed uit te werken. Ook kan een vrijwilligerscoach helpen bij het voorbereiden van een kennismaking met een vrijwilligersorganisatie of met jou de eerste keren vrijwilligerswerk nabespreken.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Eerst meer weten over Overstag? Meld je aan voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek: dat kan altijd! Na dit gesprek kun je zelf kiezen of je je aanmeldt voor Overstag. We maken graag met jou kennis!

Voor meer informatie bekijk deze website.

Praktische informatie

Contactpersoon Doortje Spruit
E-mail E-mail contactpersoon
Telefoon: 0320-707159
Kosten: Geen
Docent: D. Spruit en M. Goslinga
Locatie: De 6 trainingsmodules vinden plaats op verschillende locaties in Lelystad zoals de verschillende MFA's en de bibliotheek
Type evenement: Aanmelding vereist
Max. aantal deelnemers: 12
Aanmelden t/m: 1 juli 2019