LelystadLeert

Vrijwilligerswebinar 'Taal in de praktijk' (Online)

  • Wanneer: 12 mei
  • Tijd: 19:00
  • Platform: Taal & educatie

Erop uit met je taalmaatje! Dat is een belangrijk doel van de uren die je met je taalmaatje doorbrengt. Aan de hand van voorbeelden krijg je praktische tips die je bij de begeleiding van je taalmaatje direct kunt gebruiken.

Vrijwilligerswebinar 'Taal in de praktijk' (Online)

Informatie

Je wilt iets van de Nederlandse maatschappij laten zien en tegelijk de taal oefenen die je taalmaatje dagelijks nodig heeft. In deze webinar zie je aan de hand van twee voorbeelden wat je rondom een uitje met de taalmaatje kunt doen om de taal beter in te oefenen en te laten bezinken. Je kunt dat voorbereid doen, met bijvoorbeeld het materiaal Taal in de Praktijk. Aan het einde van de webinar kun je benoemen waar dit materiaal uit bestaat en hoe je het kunt gebruiken.

Je hebt vast ook wel eens een spontaan uitje. Ook dan kun je taal oefenen. Aan de hand van beide voorbeelden krijg je praktische tips die je bij de begeleiding van je taalmaatje direct kunt gebruiken.

Voorbereidingsopdrachten:

1. Bekijk voor deze webinar twee e-learningsfilmpjes. Het gaat om filmpje 9 (Taal uit de praktijk) en filmpje 11 (Oefenen in de praktijk). Die filmpjes bevatten goede voorbeelden van Taal in de Praktijk.
2. Bedenk een uitstapje dat jij met jouw deelnemer zou willen uitvoeren in de praktijk. Bedenk wat aansluit bij de wereld van jouw deelnemer.

De trainers

Vita Olijhoek en Anja Valk geven deze webinar. Ze leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk. Ze zijn beiden ervaren NT2-docenten. Ze geven in het hele land NT2-workshops en hebben hun eigen docentenopleiding. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van Actief met taal, Taalprikkels en Praktisch Didactisch. In 2020 verschijnt van hun hand KlasNL, een leergang NT2 naar A1 voor langzaamlerenden.

De webinars worden verzorgd door Het Begint met Taal. Huis voor Taal Lelystad maakt gebruik van de webinars / digitale trainingen van deze organisatie. Om je aan te melden voor deze webinar ben je al actief als taalcoach of begeleider van anderstalige deelnemers van Huis voor Taal / SamenSpraak Lelystad.

Vergeet niet om je alvast aan te melden via mailadres huisvoortaallelystad@gmail.com. 

Voor meer informatie bekijk deze website.

Praktische informatie

Contactpersoon Gea v.d. Broek
E-mail E-mail contactpersoon
Telefoon: 0320707159
Kosten: Geen
Docent: Het Begint met Taal
Locatie: Een Webinar is een cursus via je eigen computer of tablet. Je kunt deze cursus dus doen vanuit huis.