LelystadLeert

Basis training GOED omgaan met dementie (Online)

  • Wanneer: 1 februari tot 1 april
  • Tijd: 19:00
  • Platform: Zorgvrijwilligers

In de gratis online basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Basis training GOED omgaan met dementie (Online)

Informatie

Dit betreft een online cursus die wordt aangeboden door een externe partij, en die continu te volgen is.  LelystadDoet heeft daardoor geen invloed op de inhoud alsook de voorwaarden van de cursus. Om deze training te kunnen volgen dien je op deze website een eigen account aan te maken. Je hoeft alleen een mailadres en postcode in te vullen. 

In deze training wordt jouw kennis over omgaan met mensen met dementie getest. De training  is bedoeld voor iedereen, want iedereen kan te maken krijgen met dementie. Ben jij mantelzorger voor iemand met dementie? Heb je behoefte aan meer algemene informatie over dementie,  kijk dan op www.dementie.nl

Hoe werkt het?
Je krijgt vier filmpjes te zien waarin iemand met dementie jouw hulp goed kan gebruiken. Zorg ervoor dat het geluid aan staat. Na elk filmpje worden er vier vragen gesteld. Met elke vraag kun je 0, 1 of 2 punten verdienen. Afhankelijk van jouw reactie wordt de situatie beter, slechter of blijft hij gelijk. In totaal duurt de training ongeveer 15 minuten. 

Hoe kunt u zich aanmelden?
Je kunt je via deze link aanmelden voor deze cursus. 

Praktische informatie

E-mail E-mail contactpersoon
Kosten: Geen
Locatie: Dit betreft een online training