LelystadDoet nieuws

Dive the City en Challenge Up: een mooie samenwerking!

13 november 2018

Dive the City en Challenge Up: een mooie samenwerking! Alweer voor de 3e keer op rij organiseerden de Petruskerk, ‘t Lichtschip, Het Anker en de Ontmoetingskerk in het weekend van 9-11 november 2018 ‘Dive the City’. Zo’n 30 jongeren van deze kerken brachten een heel weekend met elkaar door en hebben allerlei klussen gedaan voor maatschappelijke organisaties en mensen, die een helpende hand konden gebruiken.

 

Dit jaar is er samenwerking gezocht met Challenge Up, het project in Lelystad in het kader van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Door de handen ineen te slaan, was het mogelijk om een goede diversiteit aan organisaties en klussen te matchen met de enthousiaste jongeren.  

Op vrijdagavond startte ‘Dive the City’ met een bezoek aan het Agora Theater, waar na een warm ontvangst de prachtige film Intouchable werd gekeken. Daarna gingen de jongeren logeren  in Open Haven. De volgende morgen startten ze met een stevig ontbijt en een mooi gebed om daarna vol goede moed met hun begeleiders op pad te gaan. De jongeren gingen o.a. naar De Dierenweide om de schuur op te ruimen, naar de moestuin van Mila Romijn en een tuintje van een bewoner om deze winterklaar te maken, naar De Groene Sluis om in te pakken en te helpen in het magazijn, naar de Bibliotheek om voor te lezen aan de allerkleinsten en naar Het Respijthuis om de tuin op te ruimen en te koken voor de gasten. Tussendoor werd er gezamenlijk geluncht in de Open Haven en gingen de jongeren in de middag weer aan de slag.

De jongeren kwamen enthousiast terug van hun klussen. Ze kwamen bij diverse organisaties, ontmoetten nieuwe mensen en leerden wat bijvoorbeeld het Respijthuis doet en wat erbij komt kijken om de Dierenweide te runnen. Ook bleek het heel dankbaar werk te zijn om de tuin voor iemand winterklaar te maken. Al met al een hele bijzondere ervaring.

Door de samenwerking met Challenge Up hebben de jongeren coins verdiend. De jongeren hebben echter besloten om hun coins te doneren aan een goed doel. Wat dat goede doel is, moet nog besloten worden. Challenge Up zal zorgdragen voor de donatie van het door de jongeren bij elkaar verdiende bedrag aan het door de hun gekozen goede doel.