LelystadDoet nieuws

Sensoor heet vanaf nu de Luisterlijn

7 januari 2019

Sensoor heet vanaf nu de Luisterlijn Iedereen, maar dan ook iedereen, heeft een luisterend oor nodig. Voor veel mensen in onze samenleving is het echter niet vanzelfsprekend dat zij een luisterend oor in de omgeving hebben. Voor hen is er de Luisterlijn.

 

24/7, 365 dagen per jaar bereikbaar
24 uur per dag, 7 dagen in de week zijn de 1.500 goed opgeleide vrijwilligers bereikbaar voor een anoniem telefoon, chat- of mailgesprek en dat kan letterlijk over alles gaan. Eenzaamheid, relatieproblemen, psychische problemen; de vrijwilligers luisteren naar alles dat zich in een mensenleven voordoet. Jaarlijks ontvangen zij maar liefst een half miljoen oproepen!

De vrijwilligers voeren zo’n 1000 gesprekken per dag met mensen die een luisterend oor nodig hebben in onze samenleving. Daarmee vervullen zij een prachtige rol in de informele zorg. Het is hun wens de bekendheid met hun werk te vergroten, zodat nog meer mensen een luisterend oor vinden. Daarom hebben zij sinds 12 december 2018 een nieuwe naam. Niemand minder dan Prinses Beatrix nam de onthulling voor haar rekening. Ben je benieuwd naar de onthulling? Bekijk dan hier het filmpje.